"Mirajul utopiei. Calatoriile in URSS: control si propaganda"

Editura Vremea, Bucuresti, 2013 www.edituravremea.ro

vineri, 26 februarie 2010

Sa pescuim fonduri europene

A fost lansată Axa prioritară 4 din cadrul Programului Operaţional de Pescuit, destinată dezvoltării durabile a zonelor pescăreşti

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Mihail Dumitru, a susţinut în data de 10 februarie o conferinţă de presă cu prilejul lansării Axei prioritare 4 a Programului Operaţional de Pescuit (POP), care vizează dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti prin sprijinirea aplicării unor strategii integrate de dezvoltare locală, elaborate de grupuri parteneriale locale (GL-uri). Pentru derularea măsurilor din cadrul acestei axe prioritare, România va beneficia din Fondul European pentru Pescuit de o alocare de 100 de milioane de euro.

Axa 4 susţine identificarea unor soluţii pentru problemele de ordin economic, social şi de mediu generate de fenomenul de epuizare a stocurilor de peşte şi declinul activităţilor de pescuit. Scopul acestor măsuri este acela de a ajuta comunităţile şi zonele pescăreşti să găsească noi resurse sustenabile pentru diversificarea activităţilor economice şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în mod sustenabil, pe termen lung. „Urmărim creşterea condiţiilor de viaţă, a nivelului de trai a pescarilor, scopul fiind să păstrăm aceste comunităţi acolo unde ele au existat dintotdeauna, să evităm depopularea acestora şi chiar dacă există un declin al activităţii de pescuit, aceste comunităţi să rămână, să trăiască şi să muncească în aceste zone”, a declarat ministrul agriculturii.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, ministrul Mihail Dumitru a prezentat concluziile Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional pentru Pescuit (CMPOP). Astfel, ministrul agriculturii a prezentat calendarul aprobat cu ocazia întrunirii CMPOP, acesta fiind principalul instrument de informare, consultare şi accesare a fondurilor comunitare destinate dezvoltării şi modernizării sectorului de pescuit. Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) 2007-2013 al României este finanţat din Fondul European pentru Pescuit (FEP), ţării noastre fiindu-i alocat, pentru perioada 2007-2013, un buget de 307.618.942,7 euro, din care 230.714.207 euro reprezintă contribuţia FEP.

Sursa: http://www.madr.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu