"Mirajul utopiei. Calatoriile in URSS: control si propaganda"

Editura Vremea, Bucuresti, 2013 www.edituravremea.ro

joi, 10 septembrie 2009

Despre ELARD

ELARD este foarte interesat in a contribui la implementarea cu succes a programului LEADER, in special in noile state membre UE.

Procesul de obtinere a calitatii de membru

In primul rand sunt 3 tipuri de participare din care cineva poate alege, in functie de statutul lor ( LAG, retea nationala, retea regionala, asoctiatie) sau capacitatile financiare.
1) Statutul de membru deplin/activ: Calitatea de membru deplin sau activ ofera membrului dreptul de a-si asuma presedintia ELARD (prin rotatie la fiecare 2 ani) si de a participa in Consiliu si in Adunarea Generala, cu dreptul de a lua cuvantul si de a vota.
2) Statutul de membru asociat: Calitatea de membru asociat este una temporara cu o durata maxima de 2 ani ( 1+1 pe votul Consiliului). Membrul asociat are dreptul de a lua parte la intruniri (Adunare Generala + Consiliu) si de a participa activ in cadrul acestora, dreptul de a vota si evident cel de asumare a presedintiei nefiind dat.
3) Statutul de membru observator: Acest statut este pe o durata de 1 an, membrul observator avand dreptul de a participa la Adunarea Generala, dar nu are nici dreptul de a participa activ, nici de a vota.
In cazul GAL-urilor din Romania, se poate alege intre statutul de membru asociat sau de membru observator, statutul de membru deplin este doar pentru Retelele Nationale sau Regionale. Aceste 2 tipuri de membru sunt temporare (dar cu o decizie a Consiliului ELARD pot fi reinnoite) si ofera noilor membri posibilitatea de a folosi aceasta oportunitate pentru a schimba idei, de a afla de la Retelele cu experienta de pe teritoriul Europei (care sunt membri ELARD) cum pot sa initieze eventual procesul de creare a unei Retele Regionale sau Nationale in tara lor.
In calitate de membru asociat sau observator, nu se prevede nici o retributie anuala din partea membrilor. Ca membru asociat trebuie platita totusi o taxa de inregistrare de 500 de euro.
Toti membrii se bucura de acelasi acces la informatii si sfaturi de la ELARD, sunt toti inclusi in listele de newsletter si mail. Acest statut de membru poate fi revizuit sau schimbat in functie de nevoile fiecarui membru dupa votul Consiliului. De asemenea, trebuie cunoscut ca in urma aplicarii, cererea este transmisa mai departe catre Consiliu, unde membrii sai voteaza pentru acceptarea noilor membri. (Oricum acest proces este unul mai mult procedural, neexistand motive pentru care o aplicatie sa fie respinsa, din moment ce aplicantii completeaza totdeauna conditiile prealabile pentru un statut de membru ELARD).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu